Bygglov överklagat

Nu har grannen överklagat vårt bygglov… Han tycker att vårt hus ligger för nära hans tomt (4 meter). ”Det kommer jag inte tillåta” sager han. Men planen säger att husen ska ligga minst fyra meter ifrån tomgräns så vi behöver inte hans tillåtelse…. Men detta gör att det drar ut på tiden för hans överklagan ska väl granskas och hållas på med..

Det som stör mig är att vi har pratat med honom ganska mycket de senaste dagarna angående våra planer uppe på berget, vi har anpassat oss efter hur hans uteplats ligger så vi inte ska ta hans utsikt när vi ska lägga uteplatser, vindskydd, attefallshus mm. Samtidigt som vi har träffat honom och diskuterat detta så vet han att han har överklagat bygglovet för huset men han säger inget. Hur irriterad blir man inte på sånt, han förstår väl att vi ändå får veta från kommunen att han gjort det? Hade ju varit väldigt mycket trevligare att höra det från honom personligen.

Behöver jag saga att vi är lagom sugna på att anpassa oss efter hans utsikt uppe på berget nu… Blir sugen på att sätta upp ett plank framför hans utsikt med omedelbar verkan.. Men nu är vi så snälla så det kommer vi inte göra. Men lite sugen blir man ju, tyvärr…

Men men, vi håller oss inom planen och han har antagligen inte så mycket att säga till om. Jag håller er uppdaterade!

P.s Vi har superdupertrevliga grannar också, det nämner man kanske inte lika ofta som när man är lite irriterad på någon. Men är verkligen glad för våra andra grannar. :)

 

 

 

7 Comments on “Bygglov överklagat

 1. Åh, så retfullt att grannen inte kunde prata med er istället för att överklaga till kommunen i smyg!
  Förstår verkligen, att ni blev irriterade!
  Nu är ni ju, som sagt, så snälla, så ni gör inget, men ni kan ju prata med honom nu och säga att ni är besvikna.
  Hoppas att det inte fördröjer bygglovet och att ni inte hamnar i konflikt med grannen, för det är inte kul…
  Håller tummarna!
  Kram/Mormor

 2. Usch vad jobbigt! Det sista man vill ha är oro och osämja med grannar. Hoppas kommunen går er väg och att det hela snart är ur världen.

 3. Men inte behöver man vänta? Inte om ni hållit er inom reglerna för detaljplanen, eller?
  Vår granne kommer också att överklaga, han kommer inte att ”tillåta” ett tvåplanshus (man detaljplanen gör det).
  Lycka till!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *